top of page

Omgeving

Schlommefurth ligt in een bosrijke omgeving in de Belgische Oostkantons tussen de dorpen Rodt, Poteau en Recht. De steden rondom zijn St. Vith (7 km), Verviers (42 km) en Luik (73 km).
De afstand naar Aachen, Trier of Luxemburg stad is

95 km.

 

Wij zijn gelegen op de N 675 tussen St. Vith en Vielsalm, het laatste huis op Duitstalig grondgebied. In Poteau op 2 km afstand begint het Frans sprekende Wallonië.

Verder ben je enkel op een kattensprong van nog meer mooie en bekende plaatsen. Het idyllische Malmedy (18 km), Stavelot met de prachtige abdij (19 km), de Baraque Michel in de Hoge Venen (34 km) alsook de bron van weldaad in Spa (32 km). Zeer geliefd bij de motorsport liefhebbers is het mooiste circuit ter wereld, Spa/Francorchamps enkel 18 km van hier.

DJI_0284.JPG

Ligging

Voor GPS gebruikers en routeplanners is het heel belangrijk dat ook u onze wegbeschrijving gebruikt (zie hieronder). Uw GPS zal met ons adres wel een route berekenen maar je ergens anders naartoe brengen. Google Maps en Waze brengen je wel hier naartoe!

De andere mogelijkheid is dat u de coördinaten gebruikt breedtegraad N 50.30368  lengtegraad E 6.03727.

Het station in de omgeving is Vielsalm (12 km), deze ligt op de verbinding Luik-Luxemburg. De trein rijdt elke twee uur in beide richtingen.

Voor diegene die met de fiets wil komen kan je het beste naar het treinstation van Vielsalm gaan en vandaar is er een RAVEL en Venbahn tot hier in Schlommefurth.

Map 2023-04-09.png

Wegbeschrijving vanuit Vlaanderen, Brussel en Nederland naar Schlommefurth

Vanuit richting Antwerpen

Via E313 net voor Luik de borden volgen met E40 Aachen/ E42 Verviers. Na ongeveer 20 km op de E40 afslaan naar E42 richting Verviers en Saarbrücken. Na ongeveer 39 km (u rijdt voorbij Verviers, Spa, Malmedy) de afrit nr 12 Vielsalm, Recht, Belleveaux en Ligneuville nemen. Op het einde van de afrit naar links afslaan richting Recht en de weg ongeveer 700 m volgen. Na de brug over de Rechterbach, naar rechts afslaan op de N659 richting Vielsalm. Na 4 km komt u aan in Recht, daar naar rechts afslaan op de N659 richting Vielsalm. De weg gedurende 4 km volgen en in Poteau naar links, op de N675 richting St. Vith. Na 2 km bent u in Schlommefurth. B&B Schlommefurth ligt na een scherpe bocht. Na de parking aan de rechterzijde, zal u aan de linkerzijde, tegenover de vlaggenmasten, B&B Schlommefurth zien.

 

Vanuit Brussel

Via E40 Volg de E40 naar Luik nadien E42 Trèves, Spa en Verviers. Verder zie hierboven.

 

Vanuit Nederland

Via E25 Richting Maastricht, vanaf Maastricht de E40 richting Luik volgen. Ongeveer 10 km na de grensovergang de borden met E42 Aachen/Verviers volgen. Na ongeveer 15 km afslaan en verder rijden op de E40 richting Trèves, Spa, Verviers. Verder zie hierboven.

bottom of page